torsdag 4 september 2008

Badrumsrenovering *suck*

Att renovera ett badrum, hur svårt kan det vara? Borde väl inte ta mer än max ett par veckor? Men då räknar man väl inte med att det ska vara fuktskador under det gamla ytskiktet och att hantverkarna klantar sig och gör det värre?

För att göra en lång historia kort så anlitade vi en firma för att renovera hela vårt badrum. De upptäckte fukt under den gamla plastmattan och vi var då tvungna att ta dit någon som kunde besiktiga eländet. Det visade sig "bara" vara fukt som tillkommit genom det gamla ytskiktet och att vår försäkring täckte besiktningen, flexning, avfuktning samt el. Det gamla avloppet som var av järn skulle även det bytas ut och det skulle göras innan avfuktningen. Fine, vi ringde firman som skulle sköta renoveringen. De kom och tog bort avloppet, sedan kom besiktningsmannen med byggfläkt och den har dundrat på i 4 veckor. Igår så kom besiktningsmannen för att kolla hur det såg ut och om fukten var borta. Han gjorde en del mätningar och kliade sig i huvet...

...Det visade sig att fukten i det övre skiktet var "borta". Långt under tillåtna fuktvärden men på vissa ställen var fukten oerhört mycket högre än de var innan första besiktningen. Nya hål borrades och nya fuktvärden togs och gissa vad?!!!

När hantverkarna var här och tog bort avloppet så har de blött ner isoleringen som finns i plattan. Alla hål som borrades så att man kom ner i isoleringen en bit från avloppet visade fukt på ca 90 % (100% är alltså vatten).

Vi har alltså gjort en helt onödig avfuktning i fyra veckor och den här nya fuktskadan täcker inte vår försäkring då den tillkommit efter . Rent logiskt så är det ju firman som åstadkommit detta som får åtgärda det, men den diskussionen ser vi inte fram emot direkt.

Hit har vi kommit i vår följetång om badrumsrenovering. Jag säger bara en sak, tur att vi har två våningar!

Inga kommentarer: