fredag 5 december 2008

Puoltikasvaara

Nu är vi äntligen hemma i byn igen. Elijas blev överlycklig att få träffa moffa som hämtade oss på flygplatsen och lika glad blev han när mommo kom hem från jobbet.

Nu kan man äntligen ta det lugnt efter en hektisk vecka och helg. Vi hade fullt upp ihelgen med att träffa Elijas kompisar från bebis-tiden på lördagen. Ungarna lekte hur bra som helst och det var lika trevligt som vanligt att fika och prata bort några timmar med "mammorna". Fick dock veta att en av mammorna drabbats av cellförändringar i livmodern och hon skulle få besked i veckan vad biopsin sa. Jag hoppas att hon fått goda nyheter. Alla andra bekymmer blir så små i jämförelse. Kom ihåg att vaccinera era döttrar mot livmoderhalscancer!

På söndag var vi på adventsmiddag hos farmor. Vi träffade kusinerna också, det var längesedan eftersom de haft otur med förkylningar hela hösten.

Resten av veckan var schemalagd för shopping men det blev inte så mycket eftersom Elijas var hemam från dagis. Elijas ansvarige pedagod ringde och berättade att det gick springmask och hon vet att jag vill veta när det går sjukdomar så jag kan välja att ha Elijas hemma. Han fick stanna hemma! Springmask vill vi INTE ha, Usch!

Hur gick flygresan då? Jo, Melvin var inte glad när vi klev på planet men lugnade ner sig när han fick amma. Han somnade innan vi kom iväg och vaknade innan lamporna för säkerhetsbältena hade släckts... Sedan var han vaken hela flygresan och somnade precis innan det var dags att landa. Elijas däremot han slocknade direkt och sov hela flygresan som vanligt.

I byn väntade mostrarna Lotta och Mia och kusin Julia. Julia var inte glad att träffa kusinerna, Lotta fick inte ens titta på Melvin. Men det gick bättre och idag har hon vant sig och leker glatt med Elijas och klappar Melvin när tillfälle ges.

Idag var vi ute på en liten promenad i snön. Jag packade ner Melvin i Julias vagn och Julia fick låna våran nya resevagn (en sådan man kan klicka fast babyskyddet i.)Elijas drog vi i Julias rosa fina pulka. Julia somnade som en stock direkt medan Melvin var klarvaken och inte förrän vi kom hem somnde han. Sedan sov han gott ute i vagnen en stund.

1 kommentar:

GIS-mormor sa...

Men hallå! Här kollar man runt och så snubblar man in på dig blogg bara sådär. Och du har länkat till mig och allt! Kul! Hoppas allt är bra och grattis till nytillskottet.