fredag 17 april 2009

Vår i norr

Nu har vi varit i P-vaara i ett par dagar för att kunna njuta av vårvintern. Här ska vi stanna ända tills den 7 maj.

Jag och barnen flög hit i tisdags och det gick jättebra. Elijas är ju en riktig van flygresenär. Han går på planet med sin ryggsäck, sätter sig på sin plats knäpper på säkerhetsbältet själv och så sitter han snällt där tills det är dags att landa. Då tar han på sig ryggsäcken och går av planet.

Melle är ju lite rastlösare, honom får man underhålla för att man inte ska få ha honom gallskrikande hela resan.

Redan har vi hunnit med att njuta av solen och att vara ute. I onsdags var Elijas ute hela dagen och ville inte komma in. Han hade så roligt ute i snön med mostrarna Sara och Mia. De hade byggt en backe åt honom som går jättefort (jag vet jag har provat :-) ) och så har de byggt tunnlar och en koja i snön. Vi har även hunnit med att prova fiskelyckan. Visst nappar det! Åtminstone för en av oss.









Melvin har åkt pulka och det gillade han jättemycket. Mycket roligare än att åka vagn. Dessutom fick han åka fjällpulka på sjön med Mia. Han sov jättegott i den i flera timmar.











Annars är Melle en riktig missnöjd kille för tillfället men nu så har han börjat att spendera lite tid i någon annans famn än mammas. Väldigt svårflirtad. Få se hur det går ikväll då Sara ska vara hemma med honom när Elijas ska på kalas till Ellen som fyller år.
Nu är Elijas och testar fiskelyckan igen med moffa, moster Sara och moffas kompis Arvid. Arvid tyckte att Elijas måste prova hans skoter så han kom och hämtade dem. Få se om de kommer hem med någon fisk idag...




Inga kommentarer: